Praviti sihr ili traziti da se on nekom pravi spada u najvece grijehe u islamu ¤ U kucu u kojoj se uci sura "Bekara" ne ulaze sejtani ¤ Onaj ko je lahak, blag i pristupacan – takvog je Allah, dž.š., zabranio džehennemskoj vatri
¤ Zabranjeno je rukovanje (ili bilo kakvo drugo dodirivanje) muskarcima i zenama koji nisu jedni drugima mahremi (veliki rod) ¤ Pohvalno je da se, osoba koja predje na islam, okupa prije konvertiranja
¤ Namaz u El-Mesdžidul-haramu (u Mekki) bolji je od sto hiljada namaza obavljenih na drugom mjestu ¤ Namaz u Poslanikovoj, saws, džamiji (u Medini) bolji je od hiljadu namaza obavljenih u drugim džamijama ¤ Covjek može izgubiti nafaku (rizk) zbog grijeha koje pocini ¤ Dova koju covjek uputi Allahu, swt, moze nadvladati i spjeciti nevolju koja bi covjeka zadesila
¤ Dova bolesnika, roditelja za dijete, putnika i onoga ko prouci Kur’an se prima ¤ Hamajlije i zapisi su zabranjeni u islamu ¤ Najvise prava nad covjekom ima njegova majka ¤ Covjek koji ima abdest je zasticen od sihra (nastojati biti pod abdestom sto cesce)
¤ Dova: "Gospodaru moj, oprosti mi, smiluj mi se, zastiti me i opskrbi me" - sadrzi dobro ovoga i buduceg svijeta ¤ Ko prouci 33 puta "Allahu ekber", 33 puta "elhamdulillah" i 33 puta "subhanAllah" kada legne u postelju bice sacuvan od siromastva ¤ Najdraze rijeci Allahu, dz.s., su: "SubhanAllahi ve bi hamdihi"- (Neka je slavljen i hvaljen Uzviseni Allah) ¤ Kada se usanja ruzan san ne treba ga nikome govoriti ¤ Stid je sav dobar i donosi samo hajr
¤ Sejtan jede zajedno sa covjekom ako covjek nije spomenuo Allahovo ime na pocetku jela (Bismillah) ¤ Meleki donose savalat na osobu koja zanoći čista (pod abdestom) ¤ Muskarac musliman je obavezan da opere polni organ poslije obavljanja male nuzde ¤ Nema valjanog braka bez velija (djevojcinog staratelja) i dva pravedna svjedoka
¤ U islamu je zabranjeno zaklinjanje necim drugim osim Allahom ¤ Osobi koja zanoći čista -pod abdestom- se prima njegova dova kada god da se probudi u toku noći i uputi je Allahu, swt ¤ Cetiri pravne škole zastupaju mišljenje da čovjeku nije dozvoljeno da dodiruje mushaf bez abdesta ¤ Covjek koji, braneci svoj imetak, pogine ima stepen sehida
¤ Onome koga je zadesila nevolja, tjeskoba ili problem je zabranjeno da zaželi smrt ¤ Dova koju neki musliman prouči za svoga brata muslimana u odsutnosti je dova koja se prima
¤ Sehid ne osjeti bol dok gine osim kao sto neko osjeti ubod komarca ¤ Laz (neistina) je u islamu zabranjena cak i u sali ¤ Najbolji musliman je onaj od cijeg jezika i ruku su spaseni ostali muslimani ¤ Onaj ko se posveti ibadetu, Allah, swt, ce mu grudi napuniti bogatstvom i udalji ce od njega siromastvo
¤ Ko petkom uci suru El-Kehf obasjava ga nur (svjetlo) od zemlje do nebesa, a na Sudnjem danu ce mu lice svjetliti ¤ Kada insan kihne duzan je reci: "Elhamdulillah", a onaj koji ga cuje duzan je reci: "Jerhamukellah"
¤ Proklinjanje muslimana (mumina) je isto kao i njegovo ubistvo ¤ U islamu je strogo zabranjeno da se stoji ili sjedi na necijem grobu ¤ Allah dz.s. divi namazu u dzematu i ponosi se sa klanjacima pred svojim melecima ¤ Ko želi da mu se nafaka uveca i da mu se život produži, neka pazi i redovno posjecuje svoju rodbinu ¤ Covjek za sebe ne moze uciniti posao korisniji od zikra (sjecanja i spominjanja Allaha dz.s.) da bi se spasio Allahove kazne